• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Zelfliefde en acceptatie

Gepubliceerd op 21 januari 2021 om 14:35

Wie helemaal zichzelf kan accepteren en volledig kan lief hebben is vrij van blokkades en pijn en dat komt zelden voor. Allemaal worden we vroeg of laat gekwetst, hebben we verdriet en rouw en hebben krijgen we moeite om ons volledig open te stellen.

Dit is heel normaal want we beschermen ons zelf tegen de pijn die we niet weer willen voelen. Maar het kan ook in de weg zitten. Bijvoorbeeld om meer geluk en verbondenheid te ervaren. Dit kan zich dan uiten in gevoelens van eenzaamheid of leegte. 

Het is dan vooral goed als we bij ons zelf beginnen. Je hoeft echt niet alle leed en gevoelens  op te lossen. Vaak zitten er ook achteraf gezien waardevolle lessen in die je juist verder hebben geholpen om zijn wie je nu bent. Wanneer je een (hoog)gevoelig persoon bent zul je merken dat je makkelijker eerst naar anderen kan kijken, wat zij nodig hebben,  als wat je zelf nodig hebt. Dit leidt dan vaak ook tot vermoeidheid omdat je je eigen grenzen negeert maar ook jezelf niet genoeg oplaadt. Niet alleen 'nee' zeggen helpt hierbij maar ook nog andere fijne manieren.

Hoe kun je jezelf weer opladen?

Er zijn verschillende manieren de zelfliefde te hervinden. Bijvoorbeeld door te mediteren en je te verbinden met je kern. Door weer te voelen wie jij was als pure vorm. Vaak voel je dan ook gelijk de liefde die er altijd al was. Ook (zelf)massage of healing kan hier aan bijdragen om alles goed te laten stromen. Ook alleen al het moment dat je neemt voor jezelf op dat moment. Neem daarvoor je favoriete geuren van etherische olie en meng dit met een basisolie. Zoals zonnebloemolie. Begin je dag hier mee na het douchen.

Een fijne , rustige en warme badkamer en slaapkamer kunnen hierbij ook een grote spelen. Dit zijn plekken waar vaak alleen bent en je terug kan trekken , je kan reinigen en opladen. Maar ook edelstenen kunnen bijdragen. Zij bevatten mineralen en hoge energiegolven die invloed hebben op ons lichaam en geest. Denk maar aan de maan. De edelsteen die je hierbij kan helpen is rozenkwarts. Rozenkwarts helpt om je hartchakra te openen en zowel jezelf als anderen te vergeven. Ook zorgt de steen voor meer verbondenheid met anderen. Zelf vind ik dit een hele fijne steen die je eigenlijk nooit teveel kan dragen of in huis kan hebben. Ik heb deze steen ook op mijn nachtkastje liggen voor fijne en zachte/milde dromen. Ik ben nogal geneigd te gaan tijdreizen en de dromen kunnen best heftig zijn .Deze steen is ook nog eens geschikt voor kinderen. 

Dus we gaan ervoor, ons zelf volledig te accepteren en lief te hebben. Niemand in de wereld is zoals jij. Alleen jij kan je rol hier op Aarde vervullen zoals deze bedoel is.

In de shop kun je een aantal fijne producten vinden die bijdrage aan meer geluk, meer balans en harmonie. Heerlijke geuren om jezelf te verwennen zoals de zeepjes,  etherische oliën,  olieverdampers. Maar ook sieraden om jezelf cadeau te doen met de bijpassende en ondersteunende edelstenen of edelstenen voor in huis of mee te mediteren. Boeken en orakelkaarten voor nog meer wijsheid en een gezonde levenstijl.

www.natuurengel-shop.nl


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.