• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Draken

Draken zijn mythologische dieren. Maar hin energie is daadwerkelijk aanwezig. En is het niet dat ze wel bestaan maar in een andere vorm? Welk dier doet jou aan een draak denken?

Ik denk dan aan een zeepaardje of aan een slang. Aan een lieve hond die ons beschermd en tegelijkertijd lief heeft. 

Waar komen de draken vandaan?

In de tijd van de Kelten werkte ze nauw samen met de natuur. De natuur met de 4 elementen. Met donker en licht. Met de maan en de zon.

Dit dier staat voor het element vuur. De vuurspuwende draak die je ziet in sprookjes en verhalen. Deze draak staat voor het vuur in ons . Het vuur wat ons kracht geeft. Doorzettingsvermogen en ons de kracht geedt om te strijden wat ons lief is. Maar ook onze passie ,waar ons hart sneller van gaat kloppen.

We kunnen dus met deze energie werken. Met deze draken. Hieronder de 4 draken die elk behoren tot een element en toch ons naar het innerlijk brengt. Naar die innerlijk bron. Die beschermd wordt door onze draak. 

Dit is wat een oud tovenaar heeft geschreven:
Aan de horizon stijgen grote rookwolken op. De aarde brandt. Grote vuurvlammen schieten uit de heuvels en vernietigen alles wat op hun pad komt. De grond verandert langzaam in een donker zwart. Een diepte die geen einde kent. Ik richt ijn ogen op het duister en sta pots oog in oog met een grote roodgloeiende draak..
Hij is het die vuurspuwend, grafheuvels opzoekt,
Hij, de gladde, kwaadaardige draak die in nachten vliegt,
Omhuld met vlammen. Allen vrezen hem zeer...

In het verhaal van koning Arthur had zijn vader, Uther eens een visioen over een vuurspuwende draak. Dit was zo sterk dat hij naar Merlijn ging om uitleg te vragen. De tovenaar vertelde hem dat dit betekende dat hij koning zou worden en vanaf dat moment nam hij de Pendagron aan, wat hoofd van de draak betekent. Hiermee is de draak het heraldische embleem en het totemdier van de belangrijkste tak van Britse koningen geworden. De vlag van Wales bevat nog steeds een rode draak!