• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

In contact met het Fae volk

Gepubliceerd op 27 september 2020 om 14:12

 

Inleiding

Een paar jaar geleden toen ik meer en meer in contact kwam met lichtwezens uit de natuur, zei mijn vader: " ik tekende vroeger voor je ging slapen wat je me vertelde dat je zag, dit waren elfjes spelend op een fluit, dansend op je bed. Dit waren voor mij mooi gelegendheden om fantasietekingen te maken." Mijn vader is een waar kunstenaar vind ik. Hij tekent al sinds ik kan herinneren de mooiste fantasie figuren. Maar ik was verbaasd dat ik dus toen waarschijnlijk deze wezens ook al waarnam. Ik kan me dit voorval niet meer herinneren, maar ik ben weer gaan herinneren dat ze bestaan. En ik moet zeggen dat dit me leven werkelijk verrijkt.

Verschillende lichtwezens

Er zijn zo veel verschillende natuurlichtwezens. Sommige ook zonder lichaam en bestaan alleen uit licht wat lijkt op de vleugels van een elfje. Anderen zijn wat meer als een pixie, of juist galant. Ze kunnen heel groot zijn, groter als ons, maar ook heel klein. Je hebt gnomen , bloemendeva's, waternimfen, huiselfen of huisgeesten, feeën,  elfjes met en zonder vleugels en dryades en vast nog veel meer.Dryades zijn boomgeesten en leven in een boom of plant. Het is prachtig daar contact mee te hebben.

Ik noem de titel van deze blog expres Fae volk omdat ze liever geen fairy, fee of elfje genoemd willen worden. Toch om onderscheid te maken zal ik ze soms zo wel benoemen. Ze zijn door de tijd heen schuw geworden voor de mens. We hebben plekken vernietigd en we vernietigen nog steeds. Maar gelukkig komen ook heel veel mensen weer in contact met de natuur en haar prachtige, liefdevolle wezens.

Het Faevolk wordt nog steeds waargenomen door de mensen in Ierland, Engeland, Schotland en Scandinavië. Hier zijn dan ook nog heilige Feeënheuvels die je kunt bezoeken. Bomen die heilig zijn en die door de mensen zelf beschermd wordt omdat men beweert dat er nog heel veel Fairy's in leven. Een grote droom van me is om daar een keer heen te gaan, een droom die nog moet uitkomen.

Maar ook bij jou thuis, in de tuin, in de omgeving kun je ze terugvinden. Je kunt ook portalen vinden waar je toegang hebt tussen twee werelden. Deze portalen zijn vaak bepaalde planten of bomen die als een poort tegen elkaar aan groeien maar ook in bomen. Hier in een andere blog meer over.

Hoe kun je Fae's waarnemen?

De Fae 's zijn half stoffelijk en half van energie. Eigenlijk bestaat alles uit energie natuurlijk. Maar de dichte kunnen we waarnemen. Dit is waarom we ze soms zien en soms niet. Ze leven letterlijk tussen twee werelden in.

Je energie 

Wanneer we droevig, boos of zelfmedelijden hebben is het lastiger ze waar te nemen. Dit is niet omdat ze ons dan niet om hun heen willen hebben maar omdat onze energie dan te dik is, te plakkerig en we geneigd zijn energie vanuit de omgeving op te nemen. Ook wel bekend als vampierenenergie. Het is ook lastiger voor ons om ze dan waar te nemen omdat we simpel er dan niet voor open staan. Fae's zijn vrolijke,  heel vluchtige en speelse wezens die ook vooral van humor houden. Hun energie is heel hoog. Anders dan bijvoorbeeld een huisgeest of gnoom die lagere energie hebben.

Bewustzijn

Ze willen ons heel graag helpen maar vaak op een andere manier dan wij gewend zijn. Het is dus ook een bepaalde mindset. Een andere bewustzijn die nodig is om signalen op te pikken. Een voorbeeld: Je wilt graag een extra geldbedrag om zo een leuke jas te kopen. Ze zouden je dan niet gelijk dit geld geven en op je pad brengen zoals gnomen dat meer zouden doen. Ze laten je manieren zien om dit geld te verdienen doormiddel van acties en creatieve ideeën. Maar ook door je te laten kijken naar de overvloedige aspecten die al aanwezig zijn in je leven. Door hier dan dankbaar voor te zijn, en dit te realiseren, trek je vanzelf meer voorspoed aan.

Waziger zicht 

Een andere manier om ze waar te nemen is door alles wat waziger te maken in je zicht. Eigenlijk vloeit alles qua energie in elkaar over en daartussen bevinden de Fae's zich. Maar ook hebben we over objecten die we zien een oordeel gevormd vanuit onze jeugd. Logisch natuurlijk maar hierdoor gaat wel de kinderlijke onschuld verloren door naar de wereld te kijken zonder iets al te ' weten'. Mediteren en midfulness zijn dus uitstekende manieren om dit te oefenen. Ook door het wat waziger te maken en langs iets heen te kijken neem je energie waar en ook aura's. Je kunt dit buiten oefenen door langs een boom te kijken. Vanuit een bepaalde ooghoek zul je een doorzichtige aura van de boom waarnemen. Ik raad aan dit bij jonge bomen te doen. De aura bevind zich daar nog langs de stam. Oudere bomen hebben een hele grote aura en kun je beter van een afstand waarnemen.

Kruiden op je ooglid

Ook zeggen ze dat je ze meer waarneemt door met kruiden, zoals tijm bijvoorbeels op je ooglid te smeren. Kijk daarbij natuurlijk wel uit wat voor kruiden het is en niet IN je oog komt.

Innerlijk oog

En als laatste kun je ze ook waarnemen met je innerlijk oog. Wanneer je je in de natuur bevind en je voelt de aanwezigheid dan kun je gaan liggen of zitten en je ogen sluiten. Probeer voor alles open te staan zonder teveel moeite te doen. En geloof ook dat wat je waarneemt zo is. Veel mensen twijfelen, en door het uit te gaan zoeken en te overdenken wat ze net hebben beleefd, verliest het een beetje van dat mooie magische gevoel. 

Verschillende plekken waar je ze tegen kan komen.

Natuurlijk in de natuur. Maar er zijn speciale plekken waar ze zitten. 

☆Je kan denken aan een waterkant tussen de bloemen en het gras.

Open plekken in de grond, of grotten. Hier zitten er vaak veel en ook vind je daar de drakenfeeën. 

Bij meertjes, sloten, waterstromen. Deze Fae's zijn verhelderend en fris maar erg druk in de weer en vaak hebben ze weinig tijd voor je. 

Net voor de zee. Waar het land in water overloopt. 

Tuinen. Als er maar groen is, 1 of 2 boompjes, zijn er Fae's.  Vooral de bomen die met gebogen takken dlnaar elkaar toegroeien.

Heuvels, bergen en stenen. Op veel heuvels zijn er speciale magische plekken. Vooral als er een soort opening in de grond te vinden is. Ook hebben sommige bomen dit.  Ook stenen cirkels, hebben deze speciale energie!

Mist. Dit is al vaak een prachtig gezicht. Vooral als de zon net opkomt. Het is een tussen twee werelden in. Fae's zijn gezien dansend op de mist.

alles wat een cirkel vormt. Zoals stenen maar ook planten. Elk rondje heeft een speciale energie. Het creëert namelijk een wereld in een wereld en wanneer ze in de natuur voorkomen zijn ze heilig.

☆ Deuropeningen . De achterdeur is ook een plek wat een speciale energie heeft. Maar alle deuren leiden naar de Feeënwerelden.

☆ Regenbogen een regenboog is een plek waar vooral Fae's aan het helen zijn. Soms nodigen ze je uit om erin te zijn en onderga je een wonderlijke heling. Maar soms vragen ze je om er juist van weg te gaan, zodat ze plek waar ze aan het werk zijn goed kunnen helen. Je aanwezigheid kan dat dan verstoren.

Bepaalde tijden.  Zoals zonsopgang,  zonsondergang, schemering, als de maan opkomt en wanneer de maan onder gaat.

Volgende blog

In de volgende blog ga ik verder door op de Fae's. Deze blog is volgende week zondag te lezen. Je kunt dan lezen over de bomen,bloemen, stenen en planten die allemaal verschillende betekenissen hebben voor hun maar ook voor jou. Want wanneer je een bepaalde bloem, plant of boom of steen tegenkomt kan dit een mooie boodschap van de Fae's zijn. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.