• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Faeries en de natuur als orakel

Gepubliceerd op 7 oktober 2020 om 10:47

inleiding

Elke boom heeft voor de Faeries een diepere betekenis. Net als de Kelten dat ook vonden. De runenstenen zijn bijvoorbeeld allemaal afgestemd op de bomenleer, oftewel de Ogham. Ook in de Faeriewereld heeft elke boom zo een betekenis. Faeries werken met de bomen, planten en bloemen.

Hoe meer je in verbinding staat met de natuur om je heen des te meer ga je ook zien. Je ziet bijvoorbeeld steeds dezelfde soort vogel , of je loopt elke keer langs een boom die jou aandacht vraagt. Grote kans dat deze boom of vogel jou iets wil vertellen. Je kan daardoor de natuur gaan gebruiken als een orakel.

Ook stenen hebben een betekenis en kunnen zomaar op je pad komen. Een bekende steen is bijvoorbeeld de Hag stonde. Deze  is wordt heel bijzonder gevonden wanneer deze op je pad verschijnt.

Je leest in deze Blog over de bomen en stenen die een betekenis voor je hebben.

Speciale stenen

Hag stone :

Deze steen is bijzonder vanwege een gat wat erin zit. Je kan hierdoor de steen ook bij je dragen door het als hanger te gebruiken. De mensen die zich bezig houden met hekserij weten vaak wel welke steen dit is. Het laat degene die hem vindt twee werelden zien. en ook alle verborgen aspecten van de Faerie wereld.

Kelksteen:

Dit is een steen die een holle binnenkant heeft. Hierdoor kun je er bijvoorbeeld water uit drinken. Wanneer je dit vindt kun je het met water een nacht buiten leggen en dan de volgende dag op je oogleden smeren. Hierdoor schijnt het dat je betoverende wereld kan waarnemen.

 

Kleine ring van stenen

Wanneer je een natuurlijke cirkel van stenen tegenkomt dan betekent dat, dat je even moet stoppen en mag dansen met de Faeries. Dus dat je eigenlijk even een pauze neemt van de serieuze wereld. Dit geeft je ziel weer energie en inspiratie om weer verder te gaan. Het kan zijn dat je dan de laatste tijd zo gericht bezig bent geweest dat je de mooie wereld om je heen even niet gezien heb. Het is dan weer tijd je hiermee te verbinden. 

 

kristallen:

Wanneer je de laatste tijd erg voelt aangetrokken tot edelstenen en kristallen , betekent dit dat de faeries met je willen praten.  Het kan ook zijn dat je ze toevallig tegenkomt op je pad. Ze kunnen dit dan bij je deur leggen of zelfs onder je kussen. Dit doen ze ook met juwelen. Ze verplaatsen deze dan eigenlijk zodat je ze opvalt. Kristallen bevatten zulke pure energie , dat ze in direct contact zijn met de Faeries.  Ze willen je dan laten weten hoe je met de situatie om kan gaan en je hogere zelf ten goede komt.

Je kunt verschillende edelstenen vinden in de shop

 

Planten

In de Keltische cursus maak je ook elke maand contact met een boom of plant. Door hierop te mediteren en contact te maken met een boom of plant in jou omgeving krijg je diepere inzichten in je leven en je innerlijk.

 

PADDELSTOELEN:

Dit is een teken dat je je magie moet beschermen. Ook kan het zijn dat het tijd wordt mensen op te zoeken die hetzelfde denken als jij.

 

vliegenzwam:

Het is tijd om je geestelijk te beschermen. Het kan ook zijn dat je een tijd tegemoet gaat van visioenen en helder dromen. Let dan op de boodschappen.

 

Mos:

Het is tijd om je te ontspannen, meer rust te nemen, Beter te slapen en een pauze te nemen. Het is ook tijd om je weer meer te verbinden met de natuur en vast te houden waar je waarde aan hecht. Banden te versterken

 

Klaver:

Een klaver vinden, en helemaal een klavertje vier , heeft de boodschap dat je nieuwe liefde op je pad zal vinden.

 

Bladeren van verschillende soorten bomen:

Dit komt soms ook wel eens aangewaaid , bijvoorbeeld op je autoruit , op een reclamebord etc. Bomen praten met ons en de Faeries zijn sterk verbonden met de bomen. ze werken hard om ze gezond en sterk te houden.  De cyclus van een boom is net als de cyclus van ons leven. Maar door de jaren heen zijn we minder verbonden met de natuur. We hebben bijvoorbeeld de tijd en kalender waar we ons op afstemmen en kijken minder naar buiten om te weten wat er speelt. Het is dan ook de boodschap van de Faeries wanneer je bladeren ziet en tegenkomt om je hier weer mee te verbinden.

 

Gomblad:

Het is tijd voor reiniging en vernieuwing

 

Eikenblad:

Het is tijd om je verleden te bekijken en te zien wat je al hebt bereikt. Kijk welke wijsheid je hebt vergaard en de kracht die het verleden je heeft gegeven. Wanneer je een eikenblad zomaar ziet of vindt is dit een teken dat je krachtig bent en door moet gaan!

 

Rowan:

betekent bescherming van een vervolging.

 

Hulst:

Potentie, kracht, en helder zien.

 

Mistletoe:

Wanneer je dit krijgt of op een andere manier op je pad komt dan trekt het Faeries aan die je magie kunnen activeren. je wordt vanaf dan aangetrokken tot de wereld van de elementen en de natuur om hierin te groeien. Mistletoe is ook verbonden met de Druïdes. Faeries zijn er door aangetrokken om ons veilig te verbinden met elk element en tegelijkertijd met onze magie om hiermee te kunnen werken. De symbolen hiervoor zijn , de zwaard, de kelk, de speer en de steen. Kijk maar naar Tarot kaarten. Je vind dit hierop terug. Je zult de diepere betekenis van deze kaarten begrijpen als je je hier in verdiept. 

Mistletoe heeft nog een betekenis. De Faeries kunnen je namelijk helpen om een trauma uit het verleden te helen. 

Wilg:

De Faeries voelen dat je meer water moet drinken. Dit om je energie en lichaam te zuiveren van giftige stoffen en negativiteit. Helder en schoon water absorbeert goede informatie waardoor je emotioneel verder kunt. Wanneer je gevoelig bent kan dit leiden tot hoofdpijn  en psychisch lijden.

Eucalyptus:

Je zult een goede behandeling vinden voor medische klachten.

Appelboom:

Deze boom trekt de Faeries aan die verbonden zijn met Avalon. Je kunt de barst gebruiken in spreuken. Of je kunt de bast verbranden. Het stuurt dan een signaal naar de Feeën wereld , maar ook zuivert dit je eigen energie om je energie te verhogen en met ze te kunnen werken. Het is werkt vooral voor degene die zich aangetrokken voelen tot het Keltische pad.  Het is ook de enigste vrucht met zo een speciale betekenis. Wanneer je deze horizontaal opensnijdt , zie je de vijfpuntige ster die staat voor alle elementen en het hogere. Wanneer je dit in het maanlicht legt kun je je voorstellen aan de Faeries, wie je bent.

Bloemen

Kijk bij elke bloem die je opvalt op tegenkomt welke het is en voel de boodschap van elke bloem apart.

Er zijn natuurlijk heel veel bloemen. Hieronder de meest voorkomende en de speciale boodschappen ervan.

 

Roos: 

De Faeries die met rozen werken zijn vol passie en liefde. Wanneer een roos aan je verschijnt vertelt deze je dat je werkt aan je levensdoel. Een rode roos staat voor passie en zal je grote vreugde schenken, terwijl een witte roos je pure spirituele pad symboliseert. Deze zal je meer inzicht geven en je intuïtie versterken.

Blauw klokje:

Alle bloemen in een vorm van een klokje zijn geliefde bij de Faeries omdat ze kunnen dienen als huis. Blauwe klok Faeries helpen je dan ook bij alle taken in je huis. Ook helpen ze je om een warm thuis te creëren en om lekker te kunnen slapen in je huis.

Madeliefje:

Deze bloemen staan voor zachtaardig en onschuld, Helderheid en integriteit.

 

'Sering:

Ze helpen je om meer liefde in je leven te brengen op elk gebied. Ook helpen ze je met het herinneren van de meest waardevolle momenten in je leven.

 

Jasmijn:

Je zal spoedig weten of deze relatie stand houdt of een toekomst heeft. 

 

Dagbloem:

Je nadert een magische faerie wereld. Het laat je in magie geloven.  Het is ook een boodschap om vol te blijven houden ook al lijkt het erop dat je een stapje achteruit gaat.  Je zult een weg vinden om je hoogste potentieel te leven!

 

Tijm:

Dit is waarschijnlijk de meest magische kruiden die er is om de Faeries aan te trekken en met ze in contact te komen. Al moet ik zeggen dat ze ook gek zijn om Rozemarijn. Tijm maakt het voor Faeries op een veilige manier bij je te zijn omdat het een zuiverende werking van zichzelf heeft. Het is niet al te moeilijk deze kruiden te kweken ook als je je niet zo bezig houdt met groene magie. Het zuivert zowel je energie als je lichaam en verhoogt je energieniveau. Je voelt je meer verbonden met de andere dimensies en zult gemakkelijk in een flow raken. Het helpt de ander te begrijpen en ook alles wat buiten het logische ligt te begrijpen. Dus een meer circulaire tijd, net als de Faeries doen. 

 

En ten slotte kun je altijd kijken hoe iets aan je verschijnt. Het kan zijn dat het specifieke blaadje van een boom om een bloem in een bepaalde vorm verschijnt die jou een diepere betekenis ervan geeft. Ook is het altijd persoonlijk en dus zijn er nog meer signalen te vinden en te zijn tegelijkertijd dat je iets van de natuur vindt. Deze inzichten die je op dat moment krijgt zijn vaak ook juist, Je voelt zelf het beste wat de boodschap voor jou inhoudt, Dan in de volgende blog vertel ik over de boodschappen die de dieren aan ons overbrengen.

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.