• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Leijlijnen wordt wel vaker genoemd in teksten over krachtplaatsen. Hier kun je lezen wat dit nu precies is. 

Leijlijnen worden ook wel drakenpaden genoemd. Het zijn als verbindende aders tussen bijzondere krachtplaatsen op Aarde. Je kunt deze lijnen opsporen met wichelroedes. Sommige mensen zijn gevoelig voor deze energie en kunnen dit ook aanvoelen en aanwijzen.  Het is nog niet zo lang wetenschappelijk aangetoond. De beste waarnemer is de Britse radioloog Tom Graves geweest. Hij stelt dat de leijlijnen een bovengrondse stroomlading vormen die soms honderden kilometers lang kunnen zijn. Dit geeft ook meteen aan waarom leijlijnen dus immer recht zijn.

Een Britse amateur -archeoloog merkte in 1921 op dat bepaalde paden in de omgeving van het Engelse Herefordshire, rechte verbindingen door het landschap leken te vormen. Eerst dacht hij dat het ging om historische natuurpaden, maar toen hij dit naging op een kaart zag hij dat verscheidene belangrijke plaatsen op één lijn lagen. Meteen had hij door dat er overal in het landschap lijnen liepen die op een of andere manier verschillende punten van belang met elkaar verbonden.

Hij noemde dit fenomeen ley omdat dit woord afgeleid is van het oud- Engelse leah, dat bescherming of luwte betekent. In het Oud Nederlands vinden we dit terug in het woord hlita of kleo, dat door naamkundigen in verband wordt gebracht met heling of grafheuvel.

Op het punt waar leijlijnen elkaar kruisen worden vaak heilige plaatsen of oude kerken gevonden. Interessant is dat je op sommige plekken het gevoel hebt dat je helemaal kan opladen en anderen plekken je juist leegzuigen. Dit zou te maken hebben met de polariteit in elektriciteit. Ook hier zie de tegenpolen weer terug wat in de natuur steeds voorkomt en hoe de Kelten dit gebruikten op de manier hoe ze leefden.

Leijlijnen worden ook wel drakenpaden genoemd en vormen zo de levensaders van onze natuur. Immers, alleen in verbinding met anderen kunnen we tot een volwaardig individu uitgroeien. Door ons te verbinden en te luisteren , door te ontvangen en te geven en door onze grenzen te beschermen kunnen we worden wie we in wezen zijn: een met onze natuur.

De draak is een oerwezen en heeft het lichaam van een slang of krokodil, vaak met vleugels, een kop als een arend, leeuw of valk en een enorme bek met tanden. De draak staat dan ook symbool voor het beschermen van onze grenzen en helpt ons met een transformatie van binnen.