• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Afnemende maan


De afnemende maan is de periode dat de maan steeds minder zichtbaar wordt. Zijn energie neemt af. Je kunt deze periode benutten om bijvoorbeeld oude patronen achter je te laten die jou niet meer dienen. Bijvoorbeeld een verslaving. De invloed daarvan neemt namelijk in deze periode af.

Ook is in deze periode meer rust belangrijk. Je energie neemt net als de maan af. In de periode van de nieuwe tot de volle maan zijn we actief, maken we plannen en voeren deze plannen uit. Met de afnemende maan kunnen we reflecteren over deze periode. Wat heb ik geleerd de afgelopen tijd? Wat ging goed en minder goed?Wat neem ik mee naar de volgende cyclus en wat laat ik los? Je kunt bijvoorbeeld mediteren in deze periode om zo dichter bij jezelf te blijven en naar binnen te richten. Dit is nodig om weer herboren te worden bij nieuwe maan en weer opgeladen verder te kunnen. Het kan natuurlijk dat je zelf andere gevoelens krijgt rond de afnemende maan. Voor iedereen zijn de fasen van de maan weer anders. Je zou een dagboekje kunnen bijhouden en opschrijven wat je ervaart. 

Ik vind het heel fijn om bijvoorbeeld me te uiten via tekenen en schrijven om zo te ontladen over de eerste periode. Maar dit doe ik dan weer op een andere manier dan bij de nieuwe maan. Ik kom in de afnemende fase in een meer meditatieve staat. Ik geef alles als het ware een plekje en voel vanbinnen wat nog bij me hoort en wat niet.