• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Nieuwe maan


Dit zijn twee dagen dat de maan zichtbaar gaat worden maar nog niet is. In deze dagen kun je je doelen plannen voor de komende maand. Wat wil je bereiken, wat voor doelen wil je behalen ? Je hoeft hier nog niks mee te doen. Wel kun je het alvast opschrijven om het zo voor jezelf concreet te maken.

Je doet dit doormiddel van een visualisatietechniek. Dit houdt in dat je iets voorstelt in gedachten door er een beeld van te maken hoe jij jezelf ziet in de toekomst. Het is een soort van een wens doen. Alleen maak je het nu zo echt mogelijk voor jezelf. Probeer hierbij zoveel mogelijk voor de geest te halen. Hoe ziet je omgeving er dan uit? Wie zijn er bij je als je je doel behaalt? Wat ruik je? Hoe voelen de spullen bijvoorbeeld? En hoe voel jij je zelf? Welke emoties gaan er door je heen en op welke plekken in je lichaam kun je dit voelen?

Wanneer je graag aan de slag gaat met rituelen kun je een nieuwe maan ritueel uitvoeren.Hiervoor heb je een Altaar nodig. Zorg ervoor dat je alvast wat druivensap heb klaar staan. Wierrook en andere benodigdheden zoals je edelstenen of geluks-amulet. Ook papiertje en een pen. Zet als je wilt een muziekje aan die jou in een meditatieve sfeer brengt. Als je wil kun je met je toverstaf een beschermende cirkel om je heen maken in de richting van de klok. Je kan dan als je wilt alle elementen aanroepen om je te beschermen en bij te staan. Of de natuur energieën.  Schrijf zoveel mogelijk details op. Steek dan een kaarsje aan. Deze kaars staat voor het nieuwe licht wat je in je leven laat. Het vuur zal je wens meenemen. Vouw je papiertje dubbel en visualiseer zolang mogelijk je wens. Je kan je papiertje door de warmte van het vuur halen, de wierrook (lucht) met wat water besprenkelen en je edelsteen erop leggen. Bedank dan alle elementen en doe de cirkel weer open door in de tegengestelde richting te gaan met je toverstaf. Leg vervolgens je wens in een schaaltje en zet het in het maanlicht tot de volle maan. 

Denk vervolgens de aankomende tijd aan je wens.