• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Pompoencake met kwark


Met de herfst hebben we vollop pompoen in de winkel liggen. Ik vind dat dit die extra sfeer geeft aan dez herfstmaanden en bovendien vind ik pompoen een heerlijke variant van wortel!

De wortelcake is een bekende lekkernij en dit is een variant erop. Namelijk met pompoen. Er zit alleen wat vanillasuiker in en verder helemaal zonder! 

Door de kruiden van speculaas en kaneel geeft het een warm gevoel. Lekker onder een dekentje op de bank terwijl je de regen buiten hoort druppelen op de ramen. Kaarsje aan , en deze cake erbij maakt het helemaal voor je af! 

Ook kun je deze cake als rozijnbrood eten als ontbijt of lunch en voor kinderen in de lunchtrommel. Hebben ze alvast wat groenten binnen 😀.

Ingrediënten:

250 gram speltmeel of glutenvrije zelfrijzend bakmeel

400 gram pompoen

3 eieren 

Een bakje kwark voor de topping

1 eetl. Honing

1 zakje vanillesuiker

1theel. Koek en speculaaskruiden

1 theel. Kaneel 

100 gram rozijnen

2 handjes pecannoten

Bakpoeder voor als je speltmeel gebruikt.


Zet de oven op 180 graden en hak de pompoen in stukjes (Schil ook de pompoen). Kook de pompoen in 10 min gaar.

Mix de gegaarde pompoen , de 3 eieren, vanillesuiker en rozijnen tot een glad beslag.( de rozijnen hoeven niet fijn). Doe er wat grove stukjes pecannoten door. Ongeveer een handje.

Meng dan in een andere kom de meel en eventueel bakpoeder als je speltmeel gebruikt, de kruiden door elkaar. Voeg dit roerend toe aan het pompoenbeslag.

Vet een cakevorm in met roomboter en giet hier het beslag in en laat 40 minuten garen in de oven.

Laat dan afkoelen.. je huis zal heerlijk ruiken naar de kruiden!


Topping

Meng in een bakje de kwark en honing en bestrijk hiermee de cake ! Kijk hoeveel je zelf lekker vind. De kwark geeft een heerlijke frisse smaak. Leg er vervolgens wat pecannoten op en smullen maar!