• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Gevulde speculaas

Speculaastijd! December is toch wel echt de maand van speculaaspoppen, koeken, pepernoten en ook gevulde speculaas. 

Speculaas is verwarmend en helpt ook letterlijk de bloedsomloop. 

Hier een variant erop. Het recept is een basisrecept van de vijgenbonbons maar dan met speculaaskruiden er door. Dus vijgen, rozijnen en noten. Met nog een lekkere zachte vulling bestaand uit maar 2 producten!

De kind kan de was doen. 


Ingrediënten speculaas

8 grote gedroogde vijgen

2 handjes rozijnen

 1 eetlepel honing (liefst koud geslingerd)

2 handjes noten , macadamianoten, walnoten, pecannoten of een mix. 

Speculaaskruiden (naar smaak)

Klontje roomboter

Amandelspijs

100 gram amandelmeel

70 gram honing 


amandelspijs

Doe 100 gram amandelmeel in een keukenmachine. meng hier nog 70 gram honing aan toe. Wanneer je het zachter wil hebben kun je heel klein beetje water of kokosmelk eraan toevoegen.

Zet het 2 dagen in de koelkast.

Speculaas

Doe  de noten, rozijnen, honing, vijgen, speculaaskruiden in een hakmachine. 

Smelt een klontje roomboter en doe dit bij de noten, rozijnen en vijgen en hak het tot het fijn en plakkerig is.

Maak er een bal van en zet het 10 minuten in de koelkast. 

Verdeel de bal in twee gelijke stukken. Rol of druk dit plat en maak er een vierkante plak van , ongeveer een centimeter dik. Doe dit het zelfde met het amandelspijs en leg dit erop. Een tip is dit even met een spatel los te krijgen van de bodum waar je het maakt. Het is nogal plakkerig.

Leg vervolgens het tweede plak speculaas op de amandelspijs. Snijd er nu in de lengte repen van en snijdt dan de reep in drieën. 

Je kan er nog wat amandelschaaf op doen.

En nu smullen maar!