• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Pompoensoep

 

In de herfst zijn er van die prachtige kleuren vind ik altijd. De bladeren aan de bomen zijn, rood, groen, geel, oranje en bruin. Ik geniet daar altijd zo van.

Dan wordt het natuurlijk ook weer kouder en valt er meer regen. Een lekker kom warme soep, tussendoor of in de avond is dan heerlijk om je op te warmen.

Deze pompoensoep is wat zoetig maar ook kruidig en als tip is geitenkaas er heerlijk bij! 

Wat heb je nodig?

- 1 oranje biologische pompoen

- 4 kleine winterpenen

- 2 teentjes knoflook

- 2 uien

- 2 eetlepels kerrie 

- 2 theelepels gember of een stukje verse gember

-2 theelepels gemalen komijn

- 1 l. reform groenteboullion 

- extra vierge olijfolie

Voorbereiding:

Snijd de pompoen in schijven. Haal de pitten eraf en schil de pompoen. Snijd ze dan in kleine blokjes.

Maak dan de wortel schoon en snijd deze ook in stukjes.

Snijd de ui fijn en snijd de knoflook in fijne stukjes. Je kan ook ze halveren en meekoken.

Zet een pan op het vuur en doe hier olijfolie in. Ongeveer een eetlepel.

Fruit de ui en knoflook. Doe dan de pompoen, wortel en de kruiden erbij. Voeg daarna een liter boullion eraan toe en laat alles 20 min zachtjes zacht koken.

Pureer daarna de soep met de staafmixer. Wanneer je alleen knoflook mee laat koken haal je eerst de knoflook eruit. 

Klaar is de soep! 

Eet smakelijk