• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Natuurkracht

Gepubliceerd op 11 augustus 2020 om 12:59

Wanneer je je wel eens eerder op jezelf hebt geconcentreerd (bijvoorbeeld door meditatie) en een leegte hebt ervaren waardoor je besefte dat die leegte in wezen een volheid is, dan weet je wat ik bedoel met 'natuurkracht'. Natuurkracht zit in jezelf en natuurkracht omringt je. Om dit te ervaren kun je eens plaatsnemen met je rug tegen een boom, eens ruiken aan een lentebloem of de geur van gras eens goed opsnuiven. Je kunt ook je handen eens op de aarde leggen en kijken wat je dan ervaart als je alles wat je omringt los probeert te laten met je geest en je enkel concentreert op dat in de natuur waarop je jezelf concentreert. Wanneer je deze natuurkracht ervaart en goed in je opneemt , dan kun je voelen hoe dit werkt als een soort batterij, een batterij die jou kan voorzien van levenskracht. Om deze levenskracht bewuster tot je te nemen , is het belangrijk om voor jezelf te ontdekken op welke manier jij je op deze kracht kunt richten. Ik omschrijf nu drie oefeningen die je in de natuur kunt uitvoeren om de natuurkracht dieper te kunnen ervaren.

Prakische oefeningen

Stilte

Neem een steen. Dit kan een steen zijn die je hebt gevonden in een bos, een steen uit je tuin, een steen die je ooit gekocht hebt. Pak de steen eerst vast in je linkerhand, daarna in je rechterhand en omklem daarna de steen met beide handen.  Voer deze oefening uit op een rustige plek of ga als het weer dat toelaat buiten in de tuin of in een bos zitten. Doe je ogen dicht en concentreer je op de steen. Stenen zijn vaak als spiegels , ze vertellen ons iets over onszelf. Sommige mensen krijgen beelden bij stenen en voelen dan de grote kennis die in sommige stenen verborgen zitten. Ook kun je deze oefening doen met verschillende edelstenen. Kijk wat deze edelsteen voor je kan betekenen. Schrijf dit vervolgens op. Een edelsteen heeft al bepaalde eigenschappen maar dit betekent niet dat dit ook voor jou werkt. Je kan het zien als een basis. Bijvoorbeeld de Rozenkwarts is bekend om liefde en compassie. Dit is waar de steen sterk in is maar dit betekent niet dat deze steen ook nog een andere werking voor jou heeft. 

Soms zien mensen kleuren als ze de steen vasthouden als in een droom. Stenen kunnen iets vertellen over het verleden, het heden of de toekomst. Denk maar aan de bekende Runenstenen. Een steen vormt dichte solide hoedanigheid. Wanneer de steen je bepaalde wijsheden heeft gegeven, kan het zijn dat je het prettig vindt om de steen te bewaren. Je kunt echter ook besluiten de steen na de oefening terug te leggen op de plek waar je hem gevonden hebt. Er zijn overigens mensen die werken met stenen. Bijvoorbeeld bij Reiki of andere behandelingen. De steen ondersteunt dan de energie die wordt ingezet. Ook gebruiken ze een steen soms als pendel om een klacht aan te wijzen waar dit bevindt in het lichaam.

De taal van de bomen

Ga tijdens een wandeling in het bos eens met je rug tegen een boom zitten of doe dat een s bij een boom die in je tuin staat. Adem diep in, ontspan jezelf en sluit je ogen. Voel hoe je rug tegen de boom aan zit en visualiseer of voel hoe het sap van de boom door de stam op en neer stroomt. Veel mensen die deze oefening uitvoeren, voelen hoe er een rust over hen heen komt. Blijf in ieder geval zitten tot je je bewust wordt van het grote geheel waar jij deel van uitmaakt. Op het moment dat je jezelf daar goed bij bewust van bent, is de oefening afgelopen. Voel hoe je in principe niet afhankelijk bent van andere mensen. Voel hoe je één kunt worden met de krachten van de natuur en hoe je sterk kunt zijn en onafhankelijk als je ervaart dat jij deze krachten bewuster kunt benutten. Soms krijgen mensen bij bomen beelden of gevoelens, ook bomen zijn in staat om dingen van jou te spiegelen. Soms kan een boom je dus inzicht geven of een belangrijke levensles duidelijk maken. Soms geeft een boom je tekenen van zijn ziel prijs.

Hieronder volgen ook nog bomen die je kunt opzoeken in de buurt met al een symbolische betekenis. Deze betekenis is door de Kelten gegeven. Zij geloofde sterk in de kracht en hulp van de bomen

Doel van de planten

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.