• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Omgaan met negatieve energie

Hoewel sommige mensen geloven dat, als je zelf positief ingesteld bent, je niet bevattelijk bent voor negativiteit, wil ik stellen dat er in de wereld negatieve verschijnselen zijn en dat dit ook het geval is in wat ik maar de Andere Wereld noem. Sommige mensen maken daar zelfs bewust gebruik van, zoals zwarte magiërs, zwarte magie genoemd. Allemaal hebben we wel eens een somber gevoel waarop we de wereld donker beleven. Dit maakt je dan verdrietig, boos, somber. En ook komen dan meer negatieve gedachtes voor als positieve. En vaak is dit ook makkelijker om in te blijven hangen als in het positieve. Het is zelfs zo dat als iemand in jou omgeving negatief is en jij in een hele goede bui, dat de kans groter is dat jij ook somber wordt als diegene blij wordt. Het is namelijk een zwaardere energie en ook beladen. En dit is veel makkelijker te manifesteren. Mensen die dan ook gebruik maken van zwarte magie hebben veel eerder resultaat. Maar pas op, dit komt zeker terug in je eigen leven. Het heeft een prijs. En wanneer je witte magie gebruikt heb je soms heel veel geduld nodig omdat het op de juiste tijd en de juiste plaats moet plaatsvinden. Maar dan heb je wel wat. 

Ook proberen we vaak verlangens te produceren om zo akelige gevoelens te onderdrukken en daarom is de stap naar het negatieve soms zo gemaakt. Ook kan het zijn dat je vanbinnen je zelf wil straffen omdat je je schuldig voelt. Daarom is vergeven zo belangrijk

Ook in de Andere Wereld die wij, als we werken met energie net zo betreden als een paragnost of helderziende, krijgen we te maken met negativiteiten. Het sleutelwoord om negativiteiten tegen te gaan is eerlijkheid. Wanneer je eerlijke en integer handelt , ben je ook niet bevattelijk voor deze negatieve energie. Soms is het nodig om beschermingsrituelen uit te voeren. Dit is wanneer je veel met magie doet. Deze kun je tevens vinden op mijn website bij de magische shop

Maar negativiteit is niet alleen zwarte magie natuurlijk. Het is ook kritiek, jaloezie en ongunst van anderen. Dit is vaak dan ook niet bewust maar heeft wel invloed op je energie. 

Terug te gaan naar de waarheid , deze is altijd zuiver. De natuur om ons heen kan ons veel leren hierover. Zoals de zon die opkomt en ook weer verdwijnt , zo verdwijnen onze problemen ook weer. Wanneer je naar de lucht kijkt zie je hoe groot de planeet is. Hoe klein wij zijn en vaak geeft dat mij een gevoel van opluchting. 

Wanneer je te maken krijgt met negatieve energie kun je de volgende oefening doen om dit van je af te laten stromen. 

Oefening 

Sommige  mensen laten met behulp van hun linkerbeen , energie die negatief aanvoelt naar de aarde stromen. Wanneer je energie op die manier van je af wilt laten stromen, kun je je gewicht naar je linkerbeen verplaatsen door je rechterbeen iets op te tillen en je lichaamsgewicht voornamelijk op je linkerbeen te laten steunen. Visualiseer nu hoe negatieve energie uit je linkerbeen de aarde instroomt. Vaak voelen mensen hoe de ruimte die  de negatieve energie achterlaat automatisch gevuld wordt met positieve energie die via het opgetilde rechterbeen wordt opgenomen.

Deze oefening kun je ook op het werk toepassen.

Een andere vorm om je energie te zuiveren is Aromatherapie. Bijvoorbeeld een beschermende geur van Salie in een olieverdamper. Sandelhout voor een vriendlelijke sfeer, dennenolie om de lucht te zuiveren en lavendelolie om tot rust te komen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.