• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Evenwicht

Een belangrijk gegeven voor ons mensen op aarde is dat wij continue de zwaartekracht ervaren. Dit is voor mij de meest opvallende kracht die ons omringt en die altijd en overal aanwezig is. De zwaartekracht is de trekkracht van de aarde die ervoor zorgt dat wij niet door de lucht zweven, maar met onze voeten op de grond blijven. Het is belangrijk bij spirituele of intuïtieve ontwikkeling om wel met je geest bij de aarde te blijven; een grote valkuil waar mensen namelijk instappen wanneer ze spiritueel aan het ontwikkelen zijn, is dat ze gaan 'zweven'. Je bent dan zo bezig je 6e en 7e chakra te ontwikkelen dat er niet genoeg energie komt bij je voeten en je 1e chakra. Dit kan zorgen dat je in de war gaat voelen, angstig wordt of vermoeid. Of juist slecht slapen. Maar ook lichamelijke klachten zoals last van de ogen of hoofdpijn. Het is daarom belangrijk ook geaard te blijven om je energielichaam in balans te houden. Hieronder staat daarom een oefening die je regelmatig kunt uitvoeren om je energie in balans te houden.

Je kunt hieronder de oefening lezen, zelf opnemen of de audio beluisteren die ik voor je opgenomen heb.

Ga bij voorkeur op blote voeten in een ruimte staan op de begane grond. 

Concentreer je op je ademhaling, ga met je energie naar jezelf en sluit je ogen en word je gewaar van datgenen wat er gebeurt. Misschien voel je je een beetje licht of gewichtloos worden. Ervaar dan die gewichtloosheid eventjes terwijl je goed door blijft ademen. 

Hel nu eens ties over naar links en voel de trekkracht van de aarde. 

Hel nu iets over naar rechts en voel de trekkracht van de aarde.

Hel nu ook eens iets over naar voren en naar achter om de trekkracht van de aarde te voelen.

Steek nu de handen in de lucht en visualiseer dat je een boom bent.Visualiseer hoe er bladeren aan je armen en handen zitten alsof ze een soort van takken zijn. Visualiseer hoe je lichaam een stam is.

Ga daarna met je aandacht naar je voeten en visualiseer hoe er dikke wortels uit je voeten komen die zich verankeren in de aarde.

Ervaar daarna dit moment voor ongeveer twee minuten.

Ga daarna met je gedachten naar het hier en nu. Laat je armen zakken. Concentreer je op je ademhaling.

Laat de oefening los en open je ogen.

Loop nog even rond in de ruimte waar je je bevindt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.