• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

leren loslaten

Een ander belangrijk punt voor je zelfontwikkeling is dat je leert dingen los te laten. De dag leren afsluiten is niet alleen een oefening die geschikt is om toe te passen  wanneer er verdrietige  of nare situaties hebben plaatsgevonden. Ook wanneer je het prettig vindt om een dag bewust af te sluiten , bewijst deze oefening zijn waarde. Zelf voer ik deze oefening vaak liggend uit als ik niet kan slapen en merk dat het dagelijkse dingen zijn die mij doen piekeren.

Iedere dag is als een avontuur dat je beleeft; dus afstand nemen van de dag door deze te evalueren wanneer je naar bed gaat, is een prettige manier om goed te kijken naar wat je die dag tot stand hebt gebracht. Verval dus niet in het uitdelen van complimenten aan jezelf en wijs ook geen schuldigen aan voor dingen die er gebeurd zijn die dag, maar neem afstand en evalueer voor jezelf zonder waardeoordelen ten opzichte van jezelf of anderen.

Oefening -de dag afsluiten

Pak je dagboek erbij en beantwoord de volgende vragen:

Ga lekker op je bed liggen of ga op een stoel zitten in een voor jou gemakkelijke positie. Adem normaal en ontspan je. 

Sluit je ogen en denk terug aan de dag die je hebt gehad. Wat heb je vandaag allemaal gedaan? Was datgene wat je hebt gedaan ook datgene wat je jezelf had voorgenomen om te doen? Heb je vandaag te maken gehad met problemen of spannende gebeurtenissen? Hoe heb je gereageerd? Welke positieve dingen heb je meegemaakt en hoe was je handelwijze daarin?

Wanneer je weer zou meemaken wat je deze ochtend hebt meegemaakt, zou je dan hetzelfde handelen? Ja of nee? Zo niet, wat zou je anders doen?

Wie heb je vandaag allemaal ontmoet ? Is er iemand die je extra is opgevallen? Hoe heb je vandaag gereageerd op de mensen die je pad vandaag kruisten?

Je hebt nu vanaf een afstand naar je dag gekeken.

'En nu laat ik vandaag los'.

Loslaten in het beoefenen van magie

Wanneer je je gaat of bent begonnen je te verdiepen in magie, is loslaten ook onderdeel. Anders dan hierboven beschreven maar door de oefening regelmatig te doen zal je meer in staat zijn alles los te laten. Wanneer je je wens uitspreekt is een essentiële stap voor het manifesteren door middel van magie, vertrouwen te hebben en het ook los te laten. We houden het namelijk vast met onze gedachten wanneer we het niet loslaten en dus kan het niet terug komen.

Dit vertrouwen en loslaten is makkelijker wanneer je dan je wens opschrijft. Hierdoor sla je je boek of grimoire dicht en hoef je er niet meer naar te kijken.

Wanneer je dan ervaart dat het uitkomt zonder je er druk om te maken of elke dag het te visualiseren zal je vertrouwen steeds groter worden en laat je makkelijker los. Want dat is de manier om het resultaat te krijgen.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.