• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Beltaine

Gepubliceerd op 1 mei 2020 om 12:29

30 april in Noordelijk halfrond

31 oktober in Zuidelijk halfrond

Dit feest luidt de zomer in op 1 mei hier in Nederland. Het is een uitbundig en vrolijk feest. De natuur is op haar mooist met alle bloemen en vaak is het dan al lekker warm weer. Dit feest komt vanuit de Keltische tijd en ook ervoor om zo de zomer te vieren. Het begin van de warme zon. Dit feest was net zo belangrijk als Samhain. De twee belangrijkste jaarfeesten van het jaar. Waar Samhain voor donker (Giamos) staat,  staat Beltaine voor licht (Sanos). De letterlijke vertaling is kampvuur. En dit was dan ook een belangrijk element voor dit feest. Hiermee werd alles gereinigd. Ook staat vuur voor passie wat weer wordt weergegeven in het huwelijk tussen de maagd en God.

Op dit feest staat de meipaal centraal. Deze boom staat voor nieuw leven. Aan deze paal worden linten gehangen. Deze linten staan voor de levensweg. Met lege eierschalen wordt de paal verder versiert. Dit staat voor de vruchtbaarheid.

Ook staat de maand mei voor het heilige huwelijk. Als we naar ons zelf kijken dan zoeken we naar de perfectie van onszelf. Een contract wat we me ons zelf aangaan. Balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Het actief naar buiten gerichte en het passief naar binnen gerichte. Wanneer we opgaan in de massa en toch ons unieke zelf kunnen uitdrukken.

Het is de perfecte tijd om contact te krijgen met het hogere omdat deze dag de poorten meer openstaan dan anders. We nemen hiermee onze wijsheid dat in ons zit als een schat mee naar de Aarde.

Met dit feest in deze tijd wordt er vooral gezellig gekletst, gedanst om een boom en vooral weg van de computers en lekker in de natuur met anderen genieten. Weg van de moderne afleidingen.

De Kelten geloofde dat nu de tijd kwam dat er alleen goede feeën aanwezig waren en dat de slecht zich zouden verstoppen.

Deze dag kun je vroeg opstaan en lekker naar buiten in de dauw lopen. Je gezicht zal schoon worden van het vocht. Laat de schoonheid van jezelf tevoorschijn komen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.