• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Imbolc

Gepubliceerd op 2 februari 2020 om 12:43

2 februari op het noordelijk halfrond

31 juli op het zuidelijk halfrond

Imbolc is een feest om het begin van de lente te vieren. Buiten vriest het vaak nog maar zie je wel al de eerste bloemen naar boven komen. Imbolc 'betekent in de buik' en is de tijd dat het leven in de schoot van moeder aarde beweegt.

Imbolc is de overgang van de winter naar het nieuwe jaar. Het is een feest van licht en helderheid , maar ook van een tijd van zuivering en om plaats te maken voor al het nieuwe. De 'hag' de donkere godin of donkere fee , maakt nu plaats voor de maagd, die jong en stralend is.

Het is nu een fijne tijd om je voorjaarschoonmaak te doen. Ook wanneer je bezig houdt met feeën want deze houden van netheid.

Net als de sneeuwklokjes omhoog komen kun jij zelf ook weer actiever worden door creatieve bezigheden. Je kan dit dan gebruiken als offer in je ritueel aan de feeën of aan de natuur in ruil voor ideeën en creativiteit.

Dit feest heeft te maken met de godin Bridget of Bride. Zij was de bewaarder van de heilige vlam, die het eeuwige leven voorstelde. Ze is de beschermer van poëzie , smederij, healing en geboorte en is een hele sterke godin. Je kunt haar uitnodigen door kaarsjes in je gehele huis aan te steken. Je kunt haar vragen je projecten voor het aankomende jaar te zegenen en in ruil kun je iets liefdevols doen voor de natuur.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.