• Standaard verzending van maar slechts €2,50 per post!
  • Online cursussen makkelijk te volgen vanaf tablet, smartphone of laptop!

Lughnassad

Gepubliceerd op 31 juli 2020 om 11:16

Het oogstfeest Lughnassad of Lammas is niet het bekendste feest in het maancyclus maar wel het belangrijkste. Het is eigenlijk het resultaat van de feesten Samhain, Imbolc en Beltaine samen.Dit is het moment waaroo je claimt wie je bent , waar je voor staat en jezelf volledig accepteert en integreert in de samenleving.

Met Samhain laat je het oude los en met Imbolc blaas je een nieuwe in. Met Beltaine komt dit nieuwe levenstalent voorzichtig naar buiten en nu, in augustus laat je de uitkomst van het werk van het afgelopen jaar aan jezelf en aan de buitenwereld zien. Ongeacht leeftijd! Deze cyclus gaat door tot na je dood.

De naam Lugnassad bestaat uit twee delen: Nasad betekent spel en Lugh is de naam van de zonnegod oftwel Llew uit de Mabinogion. Het oogstfeest laat het spel van de god Llew zien.

Je naam vertelt je wie je bent en geeft aan welke schaduw- en lichtzijden er in jouw persoonlijkheid verborgen liggen. Als je weet wie je bent dan heb je kennus over je innerlijke drijfveren, motivatie en emoties. Als je deze een naam kunt geven dan wordt je automatisch milder ten opzichte van jezelf maar ook naar anderen.

Waar het ook om gaat is dit te beschermen. Je naam te verdedigen. Dit helpt je stralen voor wie je bent. Dit zijn kenmerken als moed, doorzettingsvermogen, vreugde maar ook tevredenheid en dankbaarheid.

En het laatste gaat over de toekomst. Het trouwen met je wederhelft is een symbolische weergave van het innerlijke huwelijk tussen het mannelijke & vrouwelijke in ons. Wanneer er een goed evenwicht is, kunnen we dit uitstralen naar de ander. Naar jezelf luisteren en de ander volledig te respecteren zoals die is zal een balans voor toekomstig leven geven. De toekomst,  daar geven we met Lughnassad de eerste wending aan.

 

Wil je hiermee ook aan de slag? Op 1 augustus start er een nieuwe cursus en ga je hier praktisch mee aan de slag. Klik hieronder om je aan te melden.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.